16 december, 2016

Referenser

Från Sanna – Aktivitetshandledare

Måste bara säga att det är verkligen en toppenidé med golfkarusellen, dom har så roligt hos oss. Vissa har nästan aldrig spelat men tycker nu att det är riktigt roligt. Vi funderar på en golfturnering till sommaren. Som det är nu så spelar vi tillsammans varje måndag fm. Sen är dom och ”tränar” däremellan själva. Vissa tar med sina anhöriga som är på besök, barnbarnen tycker det är kul att ha något att göra tillsammans med sina anhöriga.

 

__________________________________________________________________

Utdrag ur ett brev från Tellus fritidscenter – Stockholm

En annan populär nyhet var minigolf (Golfkarusellen). Vi har inhandlat en minigolfbana i fem delar som vi monterade ihop två dagar i veckan och hade veckotävlingar där veckans bästa spelare belönades med en lunch från serveringen.

Det blev en väldigt populär aktivitet som drog en del nya besökare till oss. Det var även många andra besökare på badet samt Sommarslottet som visade stort intresse och nyfikenhet för vår ”Golfkarusell”.

De nya aktiviteterna minigolf och sittande gymnastik har båda bidragit till ett antal nya besökare.

 

___________________________________________________________________

Från Äldreboendet Lammengatan i Lammhult

Nu kan omsorgstagarna på äldreboendet Lammengatan i Lammhult både putta och svinga en klubba på äldre dar. En golfkarusell inomhus gör det möjligt att spela golf i alla väder.

Förutom det rent sociala inslaget innebär golfspelet både mental och fysisk träning. Som golfare måste du hantera klubban på ett bra sätt och koncentera dig för att träffa rätt. Omsorgstagaren tränar både rörlighet och balans och därmed minskar risken för fall. Blir det för lätt kan banan lätt ändras till en annan svårighetsgrad och utmaningen blir större.

– Golfkarusellen har blivit en naturlig samlingspunkt som är mycket uppskattad. Alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar och omsorgstagarna kan ha en trevlig stund tillsammans med varandra eller med någon anhörig, säger enhetschef Pia Persson i Lammhult